färdig!


reaching forward

 
ikväll blir det en mysig afton för tre, enchiladas och pannacotta, och ikväll ska jag även inviga min paljetttröja, jippie! 
catrin, det ENDA som är trist med att du kommer hem är att jag måste lämna tillbaka denna fina tunika, så jag får passa på att använda den nu, sista veckan!!

kan du överleva fattigdomsgränsen?

TESTA HÄR:
 http://www.ur.se/Tema/Varfor-finns-fattigdom/Detta-ar-fattigdom/Handla-for-1.25-dollardiv> 
 

BODYPUMP

åhh det är fredag, tentan i civilrätt är färdig och nu är det snart jul men först: bodypump!
 

ASOS

denna skulle jag så himla gärna vilja ha på nyår eller liknande, djup i ryggen också!
och denna tröjan tycker jag också var snygg!! 
 
 
 

ROMWE


hårdag

en typisk bra hårdag.. denna vecka har varit en riktig katastrofal i hårväg... vad ska jag ta mig till, spara ut...klippa av, klippa lugg.....färga, ljusa upp.. så många val så lite inspiration!

lördag

 
imorgon (lördag) ska jag upp tidigt för att tillsammans med tre andra damer analysera paragrafer och njuta av en god frukost tillsammans, pain with pleasure ungefär !

sovrum

en sånhär vägg vill jag skapa någon gång i framtiden i ett sovum eller hall, en minnes/Inspirationsvägg med fina bilder och egna foton !

into the abyss

 
Detta är också en bra dokumentärfilm om dödsstraff i texas, intervjuar anhöriga till brottsoffren, bödeln, präster och även den dödsdömda personen och andra fångar som sitter på livstid.
 
 

a letter to Zachary

 
Här får ni hela filmen till Dear Zachary, denna måste ni verkligen se.
 
 

Dear Zachary

tog en paus från pluggandet och såg på denna dokumenteren, handlar om hur en vän ska göra en film tillägnad sin mördade vän och hans ofödde son som får ett traumatiskt oväntat slut. en sann historia om rättsväsendet och hur stora konsekvenserna blir av folk som inte vågar se och fattar felaktiga beslut. Se den! Ligger bara uppe på SVTPLAY  tills ikväll!
 
http://www.svtplay.se/video/575661/dear-zachary/?tab=undefined&sida=1
 
 

GROW & BROTHER

 
 
 
 
2 fina låtar denna måndagskväll, godnatt!
 

dagens fångst

 
Detta lyckades jag roffa åt mig idag under min tur på stan! Skorna är av äkta läder och tröja är så mycket kalas det kan bli :)
 
MONKI
 
DINSKO
 
detta linnet hade gärna också fått komma hem till mig om det hade funnits i min storlek!
BIKBOK
 
 
 
 
 

TAL: KARLSTAD CC

 
Okej, detta inspirationstal höll jag på en konferans som landstinget Värmland hade för att inspirera och uppmärksamma de ideella verksamheter de beviljar ekonomiskt stöd till. De ville ha två stycken som skulle prata om vad som engagerar och driver dem att arbeta ideellt och jag var alltså en av dessa två. 
 
 

Mitt namn är Lina Martinell, jag är 20 år och pluggar till socionom på Karlstad universitet. Jag har engagerat mig ideellt på brottsofferjouren i snart ett år och kan börja med att säga att det en enorm fördel just under socionomutbildningen Man får en bättre helheltssyn och det har även blivit lättare för mig att kunna koppla teorin till något konkret i praktiken. Man får användning av socionomutbildningen på BOJ och vice versa, så det är verkligen att förena nytta med nöje!

 

Anledning till varför jag började engagera mig ideellt är för att jag drivs av och får positiv energi av att se att man kan hjälpa andra eller hjälpa varandra.. Att jobba ideellt för mig handlar så mycket mer än att bara GE.. Jag får så mycket tillbaka av de personer man träffar och det är just det som gör det så otroligt inspirerande och meningsfullt. Att man får så mycket erfarenheter och andra perspektiv på saker som man annars kanske aldrig ens hade reflekterat över och som man tog för givet.  Att få höra av en person att min närvaro och våra pratstunder har hjälpt personen i fråga att må bättre och känna sig tryggare igen ger en otrolig känsla av välbefinnande.  Sen är det klart att det är ibland är slitsamt och att man ibland tar med sig det hem men att prata och bolla ideér och funderingar med andra brottsofferstödjare har hjälpt mig mycket, dels för att kunna lämna ärendet för dagen och dels få stöttning råd och tips för fortsättningen, vi vägleder varandra vilket jag tycker är jättebra.

 

Även att se resultat i det man gör för människor är en belöning i form av en känsla som är så upprymd att den inte ens är jämförbar med pengar som vanligtvis är belöningen man får av sitt arbete.  Lycka kan inte köpas för pengar.

 

Jag gör detta för att jag vill göra en skillnad, vill påverka och förändra människors livssituation på det sättet jag känner mig mest lämpad på för tillfället , det beror ju helt på vilka förutsättningar man har att arbeta med och vart i livet man befinner sig. Jag mår bra av att veta att min drivkraft kan användas till något meningsfullt som att stötta människor och få dem på fötter igen och som jag nämnde tidigare så hjälper dom mig att hjälpa nästa. Man får en lärdom och utvecklas både personligt och professionellt genom att jobba ideellt och det är något jag tycker att alla som känner sig lämpade och drivna ska testa på. Man kan inte förändra världen men man kan göra något litet som kan betyda otroligt mycket för omgivningen. Med små medel kan man åstadkomma mycket, bara man vågar och tror på sig själv! Det är något jag själv har insett under tiden på BOJ

 

Jag har sedan länge haft ett intresse för att hjälpa människor och det är dels därigenom drivkraften att engagera mig ideellt kommer. För min egen del kan jag säga att jag nog inte hade kunnat engagera mig och hålla motivationen uppe om jag inte hade intresse för det. Det är ungefär som när jag skulle plugga matte i skolan förr, jag hade inget som helst intresse för matematik och därmed ingen drivkraft vilket gjorde att min prestation i ämnet blev ganska lågt! Men hur fick jag då intresset att hjälpa människor? Det kan jag nog bara tänka mig att det var beroende på min uppväxt, min mamma jobbar inom vården och även många andra i min släkt så det har fallit sig naturligt att jag genom inblick i deras arbete fått upp ett intresse för att hjälpa andra.  Då jag verkligen fick upp ögonen för ideellt arbete var när jag åkte till Thailand för att hjälpa fattiga barn och munkar att lära sig engelska, där blev det verkligen svart på vitt att min tid här kan ge dessa barn en bättre livskvalité och förhoppningsvis bättre odds för framtiden. Det blev verkligen en AHA-upplevelse som gjorde att min drivkraft började brinna, vilket fick mig att fortsätta engagera mig ideellt när jag fick chansen på BOJ! Chansen att få jobba ideellt är något som jag vill och hoppas att fler ungdomar kommer göra i framtiden. 

 

 

 


+

 
 
idag är det äääntligen fredag och man kan pusta ut! Vart en hektisk vecka med plugg och inspirationstal, skadade som ett litet asplöv men jag genomförde det ta mig tusan! Att hålla tal till 40-talister och äldre som alla hade någon form av proffession var...nervöst, minst sagt. Med tacos i magen och skavlan på gång ska jag välkomna soffan och invänta morgondagen, bodypump och en sväng på stan står på schemat. Måste ju unna mig något för mina prestationer i veckan! Och nu är det mindre än en månad kvar till Catrin kommer hem också, tjohooo tänk vad mycket vi kommer ha att prata om :)
 
 

KARIN 92 ÅR

 
en fin och speciellt blogg som får en att tänka till en extra gång om alla fina äldre människor ute i Sverige som förtjänar en extra omtanke och kram ibland!
 
“Jag är 92 år, och jag kan försäkra mig om att det känns.”

Var det bättre förr?
 Ja, det är klart. Man kunde röra sig, vara frisk och gå bra. 

Är det någonting som är bra nu?
 Jag bor bra och har bra ekonomi. Men jag har inga vänner kvar, alla har dött. 

Är du rädd för döden?
– Nej, döden är jag inte rädd för. Det enda jag är rädd för är långvården. 

 

bloggen heter : www.gamlanyheter.tumblr.com


devil and glamour


inrednings perfektion

 
det är liksom exakt såhär jag vill bo, in i minsta detalj, sååå fint!


happy halloween

 

suprise!

 
sticker iväg på överraskningfest, fint!
ser du vad mitt hår har växt catrin?!?!
 

RED

En liten tjuvtitt på min halloween outfit som jag ska ha imorgon, och David ska vara glamrockare, hur kul!! han har också köpt en peruk, hihi :)
 

RSS 2.0